Fri fragt på ordre over 399,- 📦 Vi sender hver dag 📦 Plastfri emballage

Sådan kommer du tættere på en grønnere hverdag del I

 

Det er aldrig for sent at gå igang med en bæredygtig livsstil. 
Det er nemt at gå til og kan lade sig gøre for alle - også i en travl hverdag.
Hvis bare vi vælger at gøre det til en prioritet i vores hverdag, for os selv og for vores familie.

Det kan virke dyrt at komme igang, men på den lange bane er der mange penge at spare. Da man går væk fra engangsløsninger og går mod genanvendelige produkter.

Mit navn er Simone Toft Sørensen. Jeg er 24 år og uddannet ergoterapeut. 
Jeg er gæsteblogger hos Mit Grønne Hjem og vil over de næste par måneder, vise jer små tips og tricks til en mere bæredygtig hverdag. 
Jeg har igennem de seneste par år lavet utallige skift fra engangsprodukter til genanvendelige produkter. Jeg brænder for at gøre min egen livsstil grønnere dag for dag og ikke mindst inspirere andre til en grønnere livsstil. 
Den grønne livsstil er gået fra at være en hobby til at blive en automatisk adfærd i min hverdag. Jeg tænker ikke længere over det, men det er blevet en fast implementeret rutine. 
Jeg tror på at vi sammen, du og jeg, hver især er i stand til at lave de små forandringer, der skal til for at bidrage til en bæredygtig fremtid, med mindre affald og forurening i naturen.

 

Jeg har derfor samlet min liste til bud på hvor man kan starte. Det tager tid at få nye produkter inkorporeret i vores hverdag, så de bliver en naturlighed og automatisk bliver det oplagte valg og dermed vil præge nye vaner og rutiner. Men vi kan alle starte et sted hvor det giver mening i vores hverdag.
Måske kan dette blive startskuddet til at sætte sig en række ambitioner for hvor vi vil få mere bæredygtighed ind i hverdagen.

Produkterne giver selvfølgelig kun mening, når du lover dig selv at bruge dem, så de ikke kun ligger til pynt i skuffen. Det er ikke alle forandringer der bliver modtaget med stor glæde fra dag 1 men jeg synes at alle på den her liste har vakt virkelig stor begejstring hos mig

Vi starter i denne uge op med at kigge på køkkenet.

Opbevaring af madrester og madpakker

Et godt sted at starte er at anvende de bokse og glas til madrester og madpakker man allerede har derhjemme fremfor plastikposer og stanniol.
Tømte syltetøjsglas og lignende fungerer godt til opbevaring af madrester, da de slutter helt tæt og holder maden frisk.

Ved køb af nye beholdere anbefaler jeg at vælge materialer som glas og stål f.eks. denne smukke og praktiske Bento box fra Yummii Yummii. 
De genanvendelige snackposer fra Haps Nordic som kan gå i opvaskemaskine og bruges fryseren, er bare genialt i enhver husholdning!

 The og kaffe

Jeg har en the-kande med the filter indbygget og kan derfor bruge løs the fremfor the breve.
Men både til enkelt kop og kande man med fordel anvende genavendelige thefiltre som disse, fra The Organic Company.

Ellers er der også denne smarte the-infuser fra Yummii Yummii, der kan medbringes på farten.

Er du mere til kaffe, kan du med fordel kigge på de anvendelige kaffefiltre fra Wrapped In Nature.
Mine venner og familie der har et genanvendeligt filter i økologisk bomuld er blevet rigtig glade for det. Genial som gave i øvrigt!

Klude og køkkensvamp

Karklude er også et godt sted at starte. Er du fiks på fingerne, kan du hækle din egen karklud ud af stofrester fra gammelt sengetøj eller T-shirts.

I de normale lyserøde karklude, som ofte er at finde i danskernes hjem, er der fyldt med mikroplast. Mikroplast, som hver gang du vrider kluden skylles ud i vasken og ud i havet. Disse bliver så spist af fiskene og ryger direkte ind i vores krop igen. 
HELDIGVIS findes der en løsning for dette. 
De fine plastfrie karklude fra Maistic er et skift du ikke mærker forskel på, men det gør naturen.

Affaldsposer

Affaldsposer er fyldt med plastik. Men man kan få dem helt uden plastik, men bestående af majsstivelse fra Maistic. Hvor cool er det lige! Dem kan du købe her.

 
Det var alt for denne gang. Tak fordi du læser med og vil gøre en forskel for miljøet.

I næste blog vil jeg sætte fokus på bæredygtige valg i badeværelset og bryggers, som du kan starte op med allerede idag! 

pastedGraphic.png stsplantbasedfood
Vil du se mere bæredygtig inspiration til en hverdag med grøn og klimavenlig mad, så er du velkommen til at følge mig på Instagram.