Fri fragt på ordre over 399,- 📦 Vi sender hver dag 📦 Plastfri emballage

Sådan kommer du tættere på en grønnere hverdag del II

Mit navn er Simone Toft Sørensen. Jeg er 24 år og uddannet ergoterapeut. 
Jeg er gæsteblogger hos Mit Grønne Hjem og vil over de næste par måneder, vise jer små tips og tricks til en mere bæredygtig hverdag. 
Jeg har igennem de seneste par år lavet utallige skift fra engangsprodukter til genanvendelige produkter. Jeg brænder for at gøre min egen livsstil grønnere dag for dag og ikke mindst inspirere andre til en grønnere livsstil. 
Den grønne livsstil er gået fra at være en hobby til at blive en automatisk adfærd i min hverdag. Jeg tænker ikke længere over det, men det er blevet en fast implementeret rutine. 
Jeg tror på at vi sammen, du og jeg, hver især er i stand til at lave de små forandringer, der skal til for at bidrage til en bæredygtig fremtid, med mindre affald og forurening i naturen.

Sidste gang snakkede vi om hvordan man fik grønnere og mere bæredygtige produkter ind i sit køkken.
Har du ikke læst del I, kan den læses her.

I denne uge skal vi snakke om badeværelset og bryggers.

Makeup og ansigtsrens
Udskiftning af engangs vatrondeller og vådservietter til makeup og rensning af ansigt. Anvend gerne hæklede i bambus eller økologisk bomuldsgarn (perfekt til rester af garn der er for småt til andre projekter, spørg venner/familie hvis du ikke selv hækler) eller de super bløde bomuldsrondeller med vaskepose fra Pargaard. Hvis du allerede har en vaskepose fås de også i 5-pak eller 10-pak uden medfølgende vaskepose - men det er en god idé med en vaskepose så de ikke sætter sig fast i lågen under vask og ikke bliver rene. De kan skylles let med varm vand efter brug og vaskes i maskine ved behov. Jeg bruger 1-2 rondeller i ugen men det er udelukkende til ikke-vandfast mascara og rensning af ansigt så det afhænger meget af behov.
Hæklede rondeller bliver blødere hvis de iblødsættes i lidt eddike og vaskes før de bruges første gang. Det kan være en fordel med en lille hank i når de skal hænge til tørre, ellers kan de ligge på et klæde ligesom de fine bomuldsrondeller, som tørrer lidt hurtigere end de hæklede. Hvis dine mascara også smutter lidt ustyrlige steder hen over/under øjet. Så er en genanvendelig vatpind fra det danske firma LastSwap måske din nye følgesvend, da de netop har lavet modellen ’Beauty’ til at rette makeup med.

Tøjvask
Vaske tøj med sæbebær fra Cocoon Eco Living, som er en nød der har et naturligt indhold af Saponin fra planter, som er det vi kender fra almindelig sæbe der får det til at skumme og fjerne bakterier og lugtBare uden alle de unødvendige kemikalier der skylles ud med vandet og uden den samme mængde emballage.
Posen fra sæbebær kan efterfølgende bruges som vaskepose hvis du ikke i forvejen har sådan en til bh´er og sart tøj. Det er ofte set i danske familier at vi doserer for meget sæbe, vasker tøjet alt for meget og mere end hvad nødvendigt er.
Coocoon Eco Living har også lavet en genial pletfjerner af planteolier og naturlig sæbe!
Derudover er det fornuftigt at lufte tøj, der er uden lugt og pletter fremfor at vaske, da det slider på både tøjet og miljøet og i sidste ende din pengepung!

Sæbe i badet og til håndvask
De fleste produkter til huden og shampooer kommer i unødig emballage og tilsat en masse kemikalier.  Sæbebarer, som er et naturligt produkt uden unødvendig emballage fås både til håret og til ansigtet 
Sæbebarer kræver for nogle lidt mere tilvænning, men kan spare massevis af engangsbeholdere og problematiske stoffer. De er ovenikøbet smukke og med ingen kemi og emballage selvfølgelig.
Det er vigtigt at de ligger på en sæbeskål eller en lille rist, hvor de kan dryppe af, så de ikke ligger i sit eget vand, for at undgå bakterier.

Bind og/eller tamponer
Nu er det slut med det uendelige engangsforbrug af bind og tamponer. Punktum. Kvinder se her! Jeg vil virkelig ønske for enhver at de finder fred med den her geniale løsning. Det et nemlig det mest bæredygtige og komfortable valg, når det kommer til den tid på måndeden. SÅ here it goes Menstrationskop fra OrganiCup  er det valg jeg bare gentagende gange takker mig selv for at have taget!
Svedige sommerdage, hele bøvlet og usikkerheden når du skal i vandet. Menstrationskoppen sikrer dig simpelthen mod udtørringer da den har samme pH værdi som underlivet og ikke suger men opsamler i stedet.

Den findes i tre størrelse - en til henholdsvis før og efter man har født og til teenagere. Der er utallige måder at folde den på, så man skal lige lære den at kende og den metode der fungerer for den enkelte.

Men hurra for at du næsten glemmer du har menstruation og at den sparer dig for lugt og irritations gener samt en masse affald. Den udgør en økonomisk gevinst på sigt hvilket også er værd at tage med. Jeg tømmer den blot morgen og aften men på 1. og 2. dag oplever nogle at skulle tømme den en ekstra gang. Hvis tanken om koppen ikke lige er dig, falder disse stofbind og stoftamponer tættere på brugen af alm. bind/tamponer men generere selvfølgelig mindre affald og indeholder ikke parfume og kemi som traditionelle løsninger.
Once you go OrganiCup you never go back, I promise

Det var alt for denne gang. Tak fordi du læser med og vil gøre en forskel for miljøet.

I næste blog vil jeg sætte fokus på 3 øvrige forslag som du kan starte op med allerede idag! 

pastedGraphic.png stsplantbasedfood
Vil du se mere bæredygtig inspiration til en hverdag med grøn og klimavenlig mad, så er du velkommen til at følge mig på Instagram.